Terkini...
5

Penjelasan Kekeliruan Tentang IKRAM & ISMA

Disalin dari posting Akh Nahar Md Nor, ahli JK Pusat IKRAM ....

Sejak ISMA mengumumkan untuk menghantar calon untuk bertanding dalam PRU 13 atas tiket Berjasa, ramai yang bertanya tentang perbezaan antara IKRAM, JIM dan ISMA. Ramai yang keliru. Oleh itu eloklah diberi sedikit penjelasan.

JIM dan ISMA serta beberapa kalangan lain pernah berada dalam satu Jamaah. JIM dan ISMA ditubuhkan oleh Jamaah ini setelah disyurakan. Syura kemudiannya memutuskan untuk menubuhkan IKRAM dengan restu IM.

Kepimpinan ISMA telah mengambil keputusan untuk tidak bersama IKRAM. Mereka juga membawa keluar ISMA dan Aman Palestine yang mana kedua-duanya telah ditubuhkan dan dibina bersama-sama oleh ahli-ahli Jamaah tersebut.

Tindakan merampas dan mengambil ISMA dan Aman Palestin secara tidak benar ini akan terus terpahat dalam sejarah. Ahli-ahli Jamaah yang telah banyak berkorban dan meyumbang bagi membangunkan ISMA dan Aman Palestin tidak akan dapat melupakan sejarah ini.

Setelah itu Aqsa Syarif ditubuhkan bagi terus melaksanakan usaha-usaha bagi membebaskan Palestin bagi menggantikan Aman Palestin.

Pada masa yang sama JIM dalam proses pembubaran.

Maka ingin diperjelaskan bahawa:

1. ISMA kini tidak ada kaitan dengan IKRAM atau JIM.
2. Tindakan ISMA untuk bertanding dalam PRU 13 tidak ada kaitan dengan IKRAM atau JIM.
3. IKRAM dan JIM tidak merestui tindakan ISMA menggunakan nama-nama dan ucapan-ucapan pimpinan IKRAM atau JIM bagi menyokong mana-mana calon mereka.

Semoga masyarakat mendapat penjelasan dan tidak keliru dengan tindakan yang membelakangkan kesatuan ummah dan kesatuan gerakan-gerakan Islam ini.

Ini pula maklumat dari Dr Hafidzi, Pengerusi Aqsa Syarif ...
"Di antara yang hadir dalam perbincangan untuk menubuhkan Aman Palestin ialah Ust Syamsul Maarif (ahli Dewan Perwakilan Nasional IKRAM),Ust Dr Mazslee Malik (ahli Dewan Perwakilan Nasional IKRAM), Dr Hafidzi Mohd Noor (Pengerusi Aqsa Syarif sekarang ini) dan Hj Azhari Kadir (Mantan Pengerusi JIM-ITNL)"

Pemimpin ISMA diberi AMANAH utk jaga ISMA & Aman PAlestine ..... dan mrk telas merampas & melarikannya !!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 comments:

Omar said...

Rasanya kalau berlaku perampasan seperti dinyatakan, ini satu kesalahan besar. Lebih baik dibawa kes mahkamah baru lah tertuduh boleh dihukum kalau didapati salah - kalau pertuduhan benarlah

Anonymous said...

Takkan berani bawa ke mahkamah... Yang berani hanya buat dakwaan ke ahli2 sahaja...

Unknown said...

Allah pemilik mutlak...

nur_islam said...

Sy asalnya ahli JIM dan skrg ahli ikram. Sy juga saksi dan tahu apa yg berlaku. Apa yg dinyatakan dlm blog ini adalah benar.

Dan pandangan sy ini adalah pandangan peribadi sy sendiri. Tidak melibatkan jamaah/ IKRAM.

Bg sy, tindakan yg dibuat oleh IKRAM adalah tindakan yg baik. Tidak mlanjutkan kes ini ke mahkamah tetapi menubuhkan institusi baru Aqsa Syarif atau skrg myCare mgantikn Aman Palestin.

Kita sedia maklum, klu kes dibawa ke mahkamah, byk pkara perlu dikorbankan, masa, kewangan dan tenaga perlu dikorbankan. Sedang kerja2 jamaah sudah byk, dan ada urusan umat yg lebih penting dari mengejar Aman Palestin atau ISMA yg tidaklah penting sgt berbanding urusan lain atau isu umat islam yg penting utk diberi perhatian. Maka tak perlu pun nk tambah lagi bebanan ataupun membuang masa.

Biarlah org nk kata IKRAM takut, atau salah atau sengaja buat tuduhan. Ingt diam itu bukan bermaksud salah atau mengalah.

InsyaAllah.. pihak yg benar tetap akan menang di mahkamah akhirat kelak.

Ingt perbuatan merampas hak milik org atau menfitnah adalah perbuatan yg zalim. Org zalim byk disebut di dlm AQ golongan yg dibenci Allah dab akan diazab dgn azab yg pedih diakhirat kelak.

Maka takutlah anda kpd Allah! Hentikan fitnah dan segeralah bertaubat. Kami IKRAM sedia memaafkan anda sekiranya anda insaf dan bertaubat. Jika sebaliknya, kami serahkan segala urusan pengadilan kpd Allah SWT.

Unknown said...

Great delivery. Great arguments. Keep up the amazing spirit. facebook login

Post a Comment

Alamat Perhubungan

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Daerah Kuala Langat
No. A-2-08, Blok A, Tingkat 2,
Jalan Bunga Pekan 9,
Pusat Perniagaan Banting Uptown,
42700 Banting, Selangor.

GPS: 2.811313,101.503486


Back to Top