Terkini...
3

Penjelasan Kekeliruan Tentang IKRAM & ISMA

Disalin dari posting Akh Nahar Md Nor, ahli JK Pusat IKRAM ....

Sejak ISMA mengumumkan untuk menghantar calon untuk bertanding dalam PRU 13 atas tiket Berjasa, ramai yang bertanya tentang perbezaan antara IKRAM, JIM dan ISMA. Ramai yang keliru. Oleh itu eloklah diberi sedikit penjelasan.

JIM dan ISMA serta beberapa kalangan lain pernah berada dalam satu Jamaah. JIM dan ISMA ditubuhkan oleh Jamaah ini setelah disyurakan. Syura kemudiannya memutuskan untuk menubuhkan IKRAM dengan restu IM.

Kepimpinan ISMA telah mengambil keputusan untuk tidak bersama IKRAM. Mereka juga membawa keluar ISMA dan Aman Palestine yang mana kedua-duanya telah ditubuhkan dan dibina bersama-sama oleh ahli-ahli Jamaah tersebut.

Tindakan merampas dan mengambil ISMA dan Aman Palestin secara tidak benar ini akan terus terpahat dalam sejarah. Ahli-ahli Jamaah yang telah banyak berkorban dan meyumbang bagi membangunkan ISMA dan Aman Palestin tidak akan dapat melupakan sejarah ini.

Setelah itu Aqsa Syarif ditubuhkan bagi terus melaksanakan usaha-usaha bagi membebaskan Palestin bagi menggantikan Aman Palestin.

Pada masa yang sama JIM dalam proses pembubaran.

Maka ingin diperjelaskan bahawa:

1. ISMA kini tidak ada kaitan dengan IKRAM atau JIM.
2. Tindakan ISMA untuk bertanding dalam PRU 13 tidak ada kaitan dengan IKRAM atau JIM.
3. IKRAM dan JIM tidak merestui tindakan ISMA menggunakan nama-nama dan ucapan-ucapan pimpinan IKRAM atau JIM bagi menyokong mana-mana calon mereka.

Semoga masyarakat mendapat penjelasan dan tidak keliru dengan tindakan yang membelakangkan kesatuan ummah dan kesatuan gerakan-gerakan Islam ini.

Ini pula maklumat dari Dr Hafidzi, Pengerusi Aqsa Syarif ...
"Di antara yang hadir dalam perbincangan untuk menubuhkan Aman Palestin ialah Ust Syamsul Maarif (ahli Dewan Perwakilan Nasional IKRAM),Ust Dr Mazslee Malik (ahli Dewan Perwakilan Nasional IKRAM), Dr Hafidzi Mohd Noor (Pengerusi Aqsa Syarif sekarang ini) dan Hj Azhari Kadir (Mantan Pengerusi JIM-ITNL)"

Pemimpin ISMA diberi AMANAH utk jaga ISMA & Aman PAlestine ..... dan mrk telas merampas & melarikannya !!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

Omar said...

Rasanya kalau berlaku perampasan seperti dinyatakan, ini satu kesalahan besar. Lebih baik dibawa kes mahkamah baru lah tertuduh boleh dihukum kalau didapati salah - kalau pertuduhan benarlah

Anonymous said...

Takkan berani bawa ke mahkamah... Yang berani hanya buat dakwaan ke ahli2 sahaja...

mohd khalil jusoh said...

Allah pemilik mutlak...

Post a Comment

Alamat Perhubungan

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Daerah Kuala Langat
No. A-2-08, Blok A, Tingkat 2,
Jalan Bunga Pekan 9,
Pusat Perniagaan Banting Uptown,
42700 Banting, Selangor.

GPS: 2.811313,101.503486


Back to Top