Terkini...
0

Street Dakwah - Kuala Langat

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah menjadi sebahgian dari team street dakwah di Kuala Langat walau sekadar yang menyelaras dan mempersiapkan persenjataan di medan. Sampai di Surau Al-Falah, Pekan Banting jam 10.32 pagi dari RTB bukit Changgang meraikan DERU  yang berkunjung utk gotong royong perdana sejak jam 8.30pg.

Selepas taklimat ringkas, team Street Dakwah kami susun dalam 6 kumpulan. Kump1 Akh Muhd Hasanudin & akh Faiz Kamaludin. Kump2 Akh Mohd Faizal & Ilham. Kump3 Akh Mohd Afiq & Ajmal. Kum4 Ukhti Yusafiqah & Ida Madiha. Kump5 Ukhti NorAisah & Suhaizan. Kump6 Ukhti Mee Ling (Dari Perak baru setahun 2bulan menjadi saudara baru) & Maimunah. Kesemua ahli team Street Dakwah ini merupakan kali pertama turun ke medan.

Selepas hampir 2 jam bergerak ke kedai-kedai/pasaraya sekitar pekan Banting kami telah menemui lebih 200 responden sepertimana bilangan yang disasarkan, walau bagaimanapun hanya  57 responden yang bersedia memberikan maklum balas dalam borang yang disediakan. 

Pemerhatian awal untuk dikongsi bersama, kebanyakan responden menolak untuk ditemubual. Sebahgian besar responden selesa berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Pada beg cenderamata dicadangkan MOTOnya yang dicetak lebih besar bukannya LOGO, sesetengah responden keberatan menerima cenderamata yang dihulur.

Mudah-mudahan usaha kecil kami yang tidak seberapa ini diterima sebagai amal soleh. InsyaAllah kami akan turun lagi pada 1 Dis 2012 (sabtu depan) dengan azam untuk menyempurnakan sasaran yang ditetapkan. Mohon doa semua.

Sekian, wasalam.
Cikgu Yusri
Penyelaras Street Dakwah Kuala Langat 2012. 

0 comments:

Post a Comment

Alamat Perhubungan

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Daerah Kuala Langat
No. A-2-08, Blok A, Tingkat 2,
Jalan Bunga Pekan 9,
Pusat Perniagaan Banting Uptown,
42700 Banting, Selangor.

GPS: 2.811313,101.503486


Back to Top