Terkini...
0

Jilsah Tadarrus dan Mabit Wanita Ikram Kuala Langat


Pada 29 Julai 2012 (Ahad), Ikram Kuala Langat, mengadakan Jilsah Tadarrus dan Mabit Wanita Ikram Kuala Langat di Masjid Rahimiah, Taman Sri Andalas, Klang.

Lebih 30 orang peserta hadir terdiri dari ahli wanita Ikram daerah, rakan ahli wamita Ikram serta anak2 IPT dalam dan luar negara yang sedang bercuti semester. .

Acara diisi dgn ucapan aluan KW Daerah, Solat Dhuha bersama, Tazkirah oleh Ustazah Siti Zainon Abdul Wahid
dan tadarrus Al Quran secara berkumpulan. Peserta dibahagikan kepada 9 kumpulan dgn jangkaan akan dapat menghatamkan bacaan Quran yang telah dibahagikan juzuk2 yang perlu dihabiskan.

Program diakhiri dgn solat zohor berjamaah dengan ahli jamaah masjid sebelum 2 petang. .

Aqsa Syarif daerah jg telah membuka meja jualan di ruang hadapan pintu masjid. Selain menjual barangan Aqsa Syarif, ada juga ahli yang menjual jubah dari timur tengah.

Sebelum bersurai JK masjid mengumumkan bubur lambuk telahpun siap untuk agihan jamaah yang berminat di ruang dapur masjid.

Tahniah kepada JK penganjur. Moga majlis ini diberkati Alah hendaknya.

Selain dari itu pada 28/7 juga telah diadakan program tadarrus bersama masyarakat wanita di dua surau iaitu di Surau AnNur Bandar Puteri, Klang dikendalikan oleh group usrah Ust Marhamah dan JK Muslimat Surau An Nur dan di Surau Fatimah di Taman Perwira anjuran Aqsa Syarif.

Ahli wanita Ikram Daerah diketuai olih group usrah umum( Surau Fatimah ) Cikgu Noraznayanti terlibat langsung mengendalikan penyertaan muslimat dalam tadarrus yang jg dimulai dgn solat dhuha dan tasbih.

Peserta program di Surau Fatimah jg terdiri dari lelaki dan wanita penduduk Taman Desa Wira.


0 comments:

Post a Comment

Alamat Perhubungan

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Daerah Kuala Langat
No. A-2-08, Blok A, Tingkat 2,
Jalan Bunga Pekan 9,
Pusat Perniagaan Banting Uptown,
42700 Banting, Selangor.

GPS: 2.811313,101.503486


Back to Top